Kikinda: Donacija školskog pribora učenicima slabijeg materijalnog stanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2022, 14:18

Kikinda: Donacija školskog pribora učenicima slabijeg materijalnog stanja

Zahvaljujući donatorima, udruženju „Caritas" i Ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije, u kikindskoj Gradskoj kući uručeno je 60 školskih torbi sa školskim priborom učenicima od I-VIII razreda, slabijeg materijalnog stanja. Akcija je realizovana uz podršku Grada Kikinda i Centra za socijalni rad, a za 60 porodica početak nove školske godine biće olakšan.

U okviru projekta „Pružanje pomoći migrantima, koji se nalaze u prihvatnim centrima u Srbiji" donatori „Caritas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Austrija" i Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije, u partnerstvu sa udruženjem „Caritas" iz Zrenjanina, pružaju podršku i pomoć lokalnom stanovništvu u mestima u kojima postoje Prihvatno - tranzitni centri. Prema rečima Tibora Halmaia, direktora biskupijskog Caritas-a Zrenjanin, tokom humanitarne akcije, na teritoriji Srbije podeljeno je preko 400 školskih torbi i pribora, a donacija je uručena i u Kikindi.

„Pošto je sve manje dece umigranata u Prihvatnim centrima, a u Kikindi ih nema, želeli smo da lokalnom stanovništvu u Kikindi i okolnim mestima obezbedimo pomoć, tu radost i opremu za početak školske godine. Donatorti su to odobriuli i u Kikindi, za 60-toro dece od I do VIII razreda obezbedili smo rančeve i opremu“, rekao je Tibora Halmaia.

Akcija je realizovana uz podršku Grada Kikinda i Centra za socijalni rad, a za 60 porodica početak nove školske godine biuće olakšan.

„Sigiran sam da će ova pomoć Caritasa u školskom proboru, torbama i blokovima biti nešto što će njih dodatno motivisati da uče, slušaju svoje učitelje, nastavnike“, naglasio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Priprema đaka za 1. septembar podrazumeva dodatna izdvajanja, a za mnoge porodice to je veliko opterećenje za kućni budžet, pa je pomoć više nego dobrodošla, potvrđuje Aleksandra Berjan, majka učenice ii razreda osnovne škole.

„Priprema za ovu školsku godinu iziskuje novac, pa će nam ova pomnoć jako dobro doći“, naglasila je Aleksandra Berjan.

U osnovnim školama u Kikindi i okolnim mestima u školske klupe će i 450 đaka-prvaka, a za sve njih je lokalna samouprava obezbedila besplatne udžbenike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Donacija torbi i pribora za kikindske mališane stigla iz Austrije

Izvor: Danas, 31.Avg.2022

U Gradskoj kući Kikinde uručeno je 60 školskih torbi sa školskim priborom učenicima nižih razreda osnovnih škola slabijeg materijalnog stanja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.