Karavan mimoze posle tri decenija ponovo i u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2019, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karavan mimoze posle tri decenija ponovo i u Zrenjaninu

Defileom mažoretkinja i klovnova praćenim autentičnom muzikom kroz centar Zrenjanina gosti iz Herceg Novog promovisali su ovogodišnji jubilarni "Praznik mimoze" koji će biti otvoren 1. februara. Karavan mimoze u Zrenjaninu organizovala je Turistička organizacija Herceg Novog u saradnji sa turističkom organizacijom grada Zrenjanina.

Ove godine slavi se jubilej najstarije turističke manifestacije u Crnoj Gori, odnosno 50. Praznik mimoze.. Praznik mimoze je jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od najprepoznatljivijih festivala u regionu, zbog čega se, pored mnogobrojni gradova u Srbiji danas promovisao i u Zrenjaninu.

"Praznik mimioze se održava u čast cveta mimoze koji je malo specifičan jer cveta u januaru i februaru. Mi svake godine, zadnjih 50 godina prvu subotu u februaru imamo fešte od ribe i vina u Baošićima. Ovom promocijom želimo da našim dragim Vojvođanima na ovom minusu donesemo malo mediteranskog duha i šarma sa mora", rekao je Miloš Konjević potpredsednik opštine Herceg Novi.

A Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije Zrenjanina kaže: "Jedan prelepi spetakl koji u Zrenajninu nije bio trideset godina i mi se zaista radujemo što smo posle toliko vremena uspeli da aktiviramo tu vrstu manifestacije sa željom da ona u narednim godinama bude tradicionalna, da se početkom svake godine družimo sa Novljanima i da nam budu dragi gosti."

Svečano otvaranje 50. Praznika mimoze će se održati 1. februara u Herceg Novom, u čast jubileja, Festival će trajati 50 dana, odnosno do 22. marta 2019. godine
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.