Kadrovske promene u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2009, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadrovske promene u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Skupština grada Zrenjanina danas je tajnim glasanjem za zamenika predsednika skupštine izabrala predsednik odborničke grupe "Zajedno za Zrenjanin" Predraga Jeremića, čime je godinu dana posle izbora završeno konstituisanje skupštine.

Prema ranijem koalicionom dogovoru vladajuće većine, funkcija zamenika predsednika gradske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << skupštine bila je namenjena mađarskoj koaliciji, a sada je pripala Jeremiću iz Demokratske stranke.

Posle tajnog glasanja, na sednici je došlo i do promena u sastavu gradskog veća.

Umesto Imrea Fazekaša (DS), koji je ranije imenovan za zamenika gradonačelnika, za člana gradskog veća danas je izabrana Danica Vulin (DS).

Zdravka Deurića je u gradskoj vladi zamenio Branislav Markuš iz Pokreta "Ravnopravnost", dok je član Lige socijaldemokrata Petar Mihajlov preuzeo resor poljoprivrede, umesto razrešenog Lasla Tota.

Opozicioni odbornici iz Srpske radikalne stranke smatraju da su ove kadrovske promene nedovoljne i da bi svi članovi gradskog veća trebalo da podnesu ostavke, posle optužnice podignute protiv bivšeg gradonačelnika Gorana Kneževića i drugih gradskih funkcionera i posle krize u kojoj se našao budžet, kao i grad Zrenjanin.

Milena Prstojević iz Pokreta "Ravnopravnost" objasnila je da je Deurić podneo ostavku posle brojnih pritisaka, a ne zbog toga što se našao u sukobu interesa, kao član gradskog veća i kao predsednik Upravnog odbora"Jugoremedije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.