KRADLJIVAC NASRNUO ZAPREGOM NA POLJOČUVARE

Izvor: Kurir, 07.Sep.2011, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRADLJIVAC NASRNUO ZAPREGOM NA POLJOČUVARE

ZRENJANIN- Na radnike zrenjaninske Poljočuvarske službe je u melenačkom ataru, zapregom nasrnuo Stojan R. koga su uhvatili u krađi, izjavio je koordinator te službe Sava Gažić.

Gažić je naveo da je u utorak uveče oko 21 čas, zajedno sa četvoricom kolega krenuo u patrolu zbog dojave da su se kradljivci uputili ka ataru.

"Bili smo u noćnoj patroli zbog dojave da je Stojan sa još šest osoba krenuo put >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << atara iako niko od njih nema nijednu brazdu svoje zemlje", objašnjava Gažić.

Kako je naveo, poljočuvari su noćas uhvatili i Dragana M. i Radivoja M. kod kojih su našli šest džakova suncokreta u zrnu ukradenih sa njiva.

"Kada smo uočili Stojana on je zaprežnim vozilom krenuo na nas, a kada smo pokušali da se sakrijemo iz vozila zapregom je udario u atuomobil i nastavio dalje", kazao je Gazdžić i dodao da se tada uključila zrenjaninska policija koja ga je zaustavila. Navedeno je da je na zaprežnim kolima imao detelinu.

Gažić kaže da im je Stojan zbog krađa i sličnog ponašanja poznat, kao i da napadi na poljočuvare nisu retkost.

Poljočuvarska služba, koja radi od sredine 2008. godine, do sada je pokazala izuzetne rezultate, budući da su zrenjaninski poljočuvari znatno smanjili štetu koju nanose kradljivci.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.