Južnokorejcima ispod cene, praviće kablove

Izvor: B92, 17.Nov.2017, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južnokorejcima ispod cene, praviće kablove

Zrenjanin -- Odbornici Skupštine grada Zrenjanina odlučili su da zemljište u Industrijskoj zoni Jugoistok prodaju kompaniji Eseks Balkan iz Beograda po ceni nižoj od tržišne

Elaborat će biti upućen na saglasnost Vladi Srbije, od koje se očekuje pozitivan odgovor, a reč je o južnokorejskoj kompaniji koja namerava da posluje u Srbiji i koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bavi proizvodnjom kablovskih proizvoda i zainteresovana je da do 2023. godine u Zrenjaninu zaposli 150 ljudi.

U tom elaboratu navodi se da na zemljištu u zoni "Jugoistok" kompanija Eseks planira izgradnju pogona za proizvodnju emajliranih bakarnih žica, uz ulaganje od preko 30 miliona evra.

"Možda najvažnija tačka zasedanja bila je upravo usvajanje elaborata za investitora iz Južne Koreje koji će graditi proizvodne pogone u Zrenjaninu i zaposliti naše sugrađane", kazao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.