Jugoremedija od sutra ponovo proizvodi lekove

Izvor: Studio B, 17.Nov.2013, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jugoremedija" od sutra ponovo proizvodi lekove

Zrenjaninska "Jugoremedije" , u stečaju, čiji je zakupac novosadska firma "Union medic" sutra ponovo počinje proizvodnju lekova, izjavio je danas Tanjugu stečajni upravnik Radovan Savić.

Stečajni upravnik je rekao da će se na tržistu prvo naći nedostajući "aminofilin", uz još tri-četiri leka sa proizvodne liste.

Obnova proizvodnje u fabrici koja je u stečaju kreće u vreme kada je zakupac preuzeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << obavezu da sa najvećim poveriocem "Hipo Ape Andija bankom" pripremi izmenjeni plan reorgranizacije.

Od sutra će, u prvoj fazi proizvodnje, u pogonima, nekada profitabilne, famaceutske kuće privremeno posao dobiti 80 bivših radnika, najavio je stečajni upravnik.

Zakupac, vlasnik "Union medica" Milan Selaković se još nije oglašavao, a Savić je kazao da očekuje da se to desi sutra, na konferenciji za novinare u Fabrici lekova .

Stečaj je, zbog velikih dugovanja "Jugoremedije", uveden u Privrednom sudu u Zrenjaninu 27 decembra 2012. godine, a zakupac je, za 50.000 evra mesečno iznajmio pogone, do okončanja stečajnog postupka

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

"Jugoremedija" od sutra ponovo proizvodi lekove

Izvor: Blic, 17.Nov.2013

Zrenjaninska "Jugoremedije" , u stečaju, čiji je zakupac novosadska firma "Union medic" sutra ponovo počinje proizvodnju lekova, izjavio je danas stečajni upravnik Radovan Savić. ..On je istakao da će se na tržištu prvo naći nedostajući "aminofilin", uz još tri-četiri leka sa proizvodne liste...Obnova...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.