Janjić: U timu nema mesta za umorne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2015, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janjić: U timu nema mesta za umorne

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je danas da postupak racionalizacije u javnom sektoru u tom gradu neće obuhvatiti one koji vredno i odgovorno obavljaju svoj posao. Janjić je u izjavi za RTV napomenuo da je sprovođenje racionalizacije i u Zrenjaninu preko potrebno, jer u Gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama decenijama nije bilo ozbiljnije ocene rada i stručnosti.

"Mi ćemo se uhvatiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u koštac sa tim problemom, a pod lupom će biti rad i rezultati svakoga, pa i mene samog. Nema nedodirljivih u Zrenjaninu, sve dok sam ja na čelu lokalne samouprave, jer je svako od nas ovde zbog građana Zrenjanina, a ne zbog nas samih", kazao je Janjić.

On je istakao i da pojedinci, koji misle da su "zaštićena vrsta", koče reorganizaciju gradske administracije i uprave, koja mora u svakom delu svojeg sistema postati servis građana.

"Gradska administracija ne sme da predstavlja otežavajuću okolnost u svakodnevnici građana i ne sme da stvara zid oko sebe, nemajući sluha za potrebe građana. Tako se dovodimo u situaciju da je građanima mučno da uđu u Gradsku kuću ili neko javno preduzeće, a radnici tih institucija, koje upravo građani plaćaju, ne postižu rezultate i nisu učinkoviti. Neophodno je da gradski službenici budu na usluzi svakome, u svakom trenutku i da prate evropske trendove, kako bi se usavršavali i poboljšali svoj rad. I za to će svako imati moju punu podršku", dodao je gradonačelnik Zrenjanina.

Janjić je ocenio i da pojedini gradski funkcioneri i direktori ne obavljaju dobro posao za koji su birani i za koje ih građani plaćaju.

"Za umorne u mom timu nema mesta. Pozivam sve da daju svoj maksimum, jer samo svi zajedno i sa istom energijom i željom, možemo dati svoj doprinos i postići ono za šta su nam građani ukazali poverenje i zbog čega smo dobili mandat na izborima", poručio je gradonačelnik Zrenjanina.

Na pitanje o kojim se tačno pojedincima radi, Janjić je rekao da će se oni sami prepoznati.

"Svi oni koje ni ja, ni građani, nismo videli mesecima, a koji koriste i uživaju sve beneficije svoje funkcije", kazao je Janjić.

Prema njegovim rečima, ako upozorenje ne bude ozbiljno shvaćeno, nije isključena ni mogućnost nove rekonstrukcije gradske vlasti, koja neće biti politička, već isključivo kadrovska.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.