Jak vetar izaziva prekide struje u Zrenjaninu

Izvor: Kurir, 08.Dec.2012, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak vetar izaziva prekide struje u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Sneg koji od jutros u sedam sati neprekidno pada u srednjebanatskom okrugu, otežava saobraćaj na mokrim kolovozima, sa smanjenom vidljivošću.

Jaki udari vetra izazivaju česte prekide struje u pojedinim delovima Zrenjanina, kao i u okolnim selima, ali temperatura od minus dva stepena celzijusa nije nepovoljno uticala na grejanje stanova toplovodom, tako da su radijatori >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u stanovima topli, rečeno je u dežurnim dispečerskim službama.

Prema podacima dežurnog meterologa udari vetra dostižu jačinu od 40 do 50 metara u sekundi.

Svi magistralni putevi u srednjem Banatu su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano, pre svega zbog jakog vetra i nanosa snega na pojedinim deonicama.

Snežni pokrivač je do 11 sati dostigao šest santimetara, što će pogodovati razvoju pšenice, zasejane na tom području na oko 50 000 hektara i ječma na 4.500 hektara.

Dok radnici "Vojvodinaputa" posipaju so i mašinama raščišćavaju saobraćajnice od jutros su se dogodile četiri saobraćajne nezgode, sa manjom materijalnom štetom, pa iz policiske uprave upozoravaju vozače na oprez i na obaveznu zimsku opremu.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.