Ja biram: Gimnazija u Vrbasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2018, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ja biram": Gimnazija u Vrbasu

Novo izdanje emisije "Ja biram" upoznaće nas sa jednom od tri najstarije gimnazije u Srbiji - Gimnazijom "Žarko Zrenjanin" u Vrbasu. Ona danas upisuje odeljenja sva tri smera: opšti, društveni i prirodno-matematički, ali i zahvaljujući učešću u programu Interkulture obezbeđuje pojedinim učenicima mogućnost boravka u Italiji i sticanja nezaboravnih iskustava sa tamošnjim vršnjacima.

Profesor Branislav >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Minčić podsetiće nas na veštinu rešavanja testovskih zadataka iz srpskog koristeći pravila gramatike, pravopisa i jezičke kulture.

Da li je pravilno Spomenik Neznanom junaku ili Spomenik neznanog junaka, samo je jedna od takvih dilema... Iz geografije profesorica Ljiljana Samardžić donosi zanimljivu priču o gustini naseljenosti Australije, plemenskim naseljima Aboridžina, a sve to uz odlične ilustracije Simone Dolinga.

Perdagog Jelena Višekruna objasniće nam kako nekima polazi za rukom da brzo nauče sve, a nekima treba "čitava večnost"? Od čega sve to zavisi i kako proces učenja učiniti prijatnijim i efikasinijim? Sve smo to pitali i učenike OŠ "Jovan Dučić" iz Petrovaradina koji su sa nama podelili svoje "cake" za efikasno učenje.

U ulozi osmakinje: Sara Makragić

U ulozi gimnazijalke: Mila Pajić

Urednica emisije: Vesna Konja

Nedelja, 2. decembar RTV1 u 9,25 časova

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.