Izvoz za Rusiju neodovoljno iskorišćena šansa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2011, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvoz za Rusiju neodovoljno iskorišćena šansa

ZRENJANIN -

Izuzetno velike mogućnosti u proizvodnji hrane, u koje može da se uključi 1.100 privrednih društava i 4.100 preduzetnika, ne koriste se za izvoz u Carinsku uniju Ruske Federacije, Belorusije i Kazahstana, ocenjeno je danas u regionalnoj privrednoj komori u Zrenjaninu.

Tokom razgovora sa gostima iz ruske trgovinsko-industrijske komore, beloruske komore i ambasade u Beogradu, čelnici zrenjaninske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << komore saopštili su da je tokom 2010. godine od izvoza u Rusiju ostvareno svega 2,5 miliona evra.

Najbolje rezultate postigla je "Jugoremedija", koja je lane u Rusiju izvezla ampule i tablete u vrednosti milion evra, a od početka ove godine za 800.000 evra.

Na kratkoj listi izvoznika je i "Minel-Fepo", dok se "Beohemija-Inhem“ predstavila kao najveća kompanija praškastih i hemijskih proizvoda od Beča do Istanbula i kao izvoznik u osam evropskih zemalja.

Uz široku lepezu poljoprivrednih proizvoda sa 220.000 hektara plodnih oranica Srednjobanatskog okruga, u razgovoru o privrednim mogućnostima i izvozu bili su nezaobilazni potencijali slatkovodnih ribnjaka, kompanije živinskog mesa "Agroživ".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samo Jugoremedija ima recept za Rusiju

Izvor: Economy.rs, 26.Apr.2011

Izuzetno velike mogućnosti u proizvodnji hrane u koje je uključeno 1.100 privrednih društava i 4.100 preduzetnika ne koriste se za izvoz u Carinsku uniju Ruske Federacije, Belorusije i Kazahstana, ocenjeno je danas u regionalnoj privrednoj komori u Zrenjaninu.

Nastavak na Economy.rs...

Fabrika lijekova ima recept za Rusiju

Izvor: Capital.ba, 26.Apr.2011

ZRENJANIN, Izuzetno velike mogućnosti u proizvodnji hrane, u koje može da se uključi 1.100 privrednih društava i 4.100 preduzetnika, ne koriste se za izvoz u Carinsku uniju Ruske Federacije, Bjelorusije i Kazahstana, ocijenjeno je danas u regionalnoj privrednoj komori u Zrenjaninu. Tokom razgovora...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.