Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2013, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Socijalističko nasleđe i kultura sećanja" u Zrenjaninu

ZRENJANIN -

U Savremenoj galeriji u Zrenjaninu će danas biti otvorena izložba umetničkih fotografija "Socijalističko nasleđe i kultura sećanja u kadru savremenih viđenja", najavljeno je iz te ustanove.

Autorke izložbe su mlade istoričarke umetnosti Jelena Pavličić i Marija Vasiljević iz Centra za muzeologiju i heritologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Kao izlagače one su pozvale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osam umetnika fotografije, koji su prepoznali socijalističko nasleđe kao aktivni deo današnjice.

U najavi izložbe se navodi da je namera autora da ukažu posetiocima na učestale krajnosti-slavljenje i potiskivanje istorije.

Izložba će biti otvorena do 15. marta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.