Izložba Maske - tvoje i moje, naše i vaše od četvrtka u zrenjaninskom Kulturnom centru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 10:01

Izložba "Maske - tvoje i moje, naše i vaše" od četvrtka u zrenjaninskom Kulturnom centru

Izložba slika akademskog slikara Milutina Mićića biće postavljena u Kulturnom centru Zrenjanina u periodu od 22. aprila do 5. maja. Celinu pod nazivom “Maske-tvoje i moje, naše i vaše”, činiće dvadesetak slika urađenih u kombinovanoj tehnici od 2018. do 2019. godine.

„Maske su oduvek bile prisutne u ljudskoj civilizaciji, od praistorije do danas. U različitim vremenima i kontekstu imale su i posebnu moć i značaj. Kroz ovaj ciklus svakoj slici dajem posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << metaforičko mesto. Moć maske na njima je neuhvatljiva, ali traži od posmatrača veliku koncentraciju i istraživanje. Na slikama otvaram značajna pitanja važna za današnji i budući trenutak. Ukazujem na evoluciju zla. Značajan zahtev je razotkrivanje neprijatnih, ali i prijatnih istina. Komunikacija sa posmatračem je otvorena. Traganje za tajnama ovih slika može da pomogne svakom čoveku da se i sam kreativno i kritički otvori i preduzme nešto u svom okruženju i društvu. Daje mu priliku da prepozna tuđe, ali i svoje dobre i zle maske i prevaziđe ih“, navodi autor.

Otvaranje izložbe, u četvrtak 22. aprila u 19 časova, kao i razgovor sa autorom, zainteresovani mogu pratiti uživo na Fejsbuk stranici Kulturnog centra. Takođe, do 5. maja postavka se može pogledati svakog dana od 8 do 21 časova u salonu Kulturnog centra, uz poštovanje svih propisanih protivepidemioloških mera.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.