Italijani dobili građevinsku dozvolu za fabriku vode u Zrenjaninu

Izvor: Blic, 14.Okt.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijani dobili građevinsku dozvolu za fabriku vode u Zrenjaninu

Predstavniku italijanske kompanije „Grupo Zilio“ Petru Laloviću, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić uručio je građevinsku dozvolu za gradnju postrojenja za prečišćavanje vode iz gradskog vodovoda.

- Rešavamo jedan od najvećih problema u gradu, kao što smo to i obećali građanima. Podsetiću da je prvo pilot postrojenje za preradu zrenjaninske vode izgrađeno još davne 1975. godine, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << znači da su četiri decenije mnogi bezuspešno pokušavali da reše pitanje zdrave pijaće vode. Niko do sada nije došao do faze koja podrazumeva kvalitetno rešenje, tehnologiju i izdavanje građevinske dozvole – istakao je Janjić.

Voda u zrenjaninskom vodovodu već godinama nije za piće, a izgradnja fabrike vode trebalo bi da počne ovog meseca.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.