Istraga protiv predsednika N. Crnje

Izvor: B92, 08.Okt.2012, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv predsednika N. Crnje

Zrenjanin -- Protiv predsednika opštine Nova Crnja Pere Milankova (51) pokrenuta istraga zbog sumnje da je počinio četiri krivična dela primanja mita.

Istim rešenjem, koje je potpisao istražni sudija Višeg suda u Zrenjaninu Ileš Bakoša, Milankovu je određen pritvor do 30 dana, kako je obrazloženo, zbog toga da ne bi mogao uticati na svedoke, sakriti dokaze i što mu se stavljaju na teret krivična dela za koja je predviđena zatvorska kazna više od 10 godina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Istraga je pokrenuta i protiv direktora kikindske firme "Met-kom" Ljubiše Kovačevića (51), koji je zajedno sa Milankovom uhapšen 4. oktobra zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo davanja mita. Kovačević je posle saslušanja pušten da se brani sa slobode.

U akciji policije pokrenutoj u cilju suzbijanju korupcije, zbog osnovane sumnje da su Milankovu davali mito, otvorena je istraga i protiv vlasnika firme "Model 5“ Zvezdana Pešovića (42) iz Beograda, građevinskog inženjera Mileta Nenadovića (57), vlasnika preduzeća "Transbis“ Branislava Vujatova (39) i vlasnika firme "DND zaštita na radu“ Nenada Ćulafića (32), svih iz Zrenjanina. Osumnjičeni za davanje mita će se braniti sa slobode.

Ovom istragom je obuhvaćen i osnivač “Žaki komerca“ Žarko Utržen iz Kikinde, koji je napustio teritoriju Republike Srbije posle hapšenja Milankova, rekla je portparolka suda Branislava Golijanin.

Kako je policija saopštila, opština Nova Crnja je tokom 2012. godine raspisala javne nabavke male vrednosti, za izgradnju kapele, za radove na uličnoj infrastrukturi i ravnanje poljskih puteva.

Postoji osnovana sumnja da je Milankov od direktora "Met-koma“ Kovačevića dobio 200 000 dinara, od građevinskog inženjera Nenadovića za poslove nadzora dva puta po 200.000 dinara, a od vlasnika firme "Model 5“ Pešovića nameštaj vredan 400.000 dinara.

Posao ravnanja atarskih puteva dobio je “Tranibis komerc“, a sada se Milankov sumnjiči da je on od vlasnika tog preduzeća Vujatova tražio i dobio 650.000 dinanra.

Preduzeće "DND zaštita na radu“, angažovano je da obezbeđuje opštinu Nova Crnja, za šta je vlasnik Ćulafić, na zahtev Milankova, uplatio 100.000 dinara na račun FK Budućnost u Srpskoj Crnji, a još 100.000 dinara na račun NN osobe.

Milankov je 2008. godine izabran za predsednika male, pogranične, banatske opštine kao predstavnik grupe građana. Na polovini četvorogodišnjeg mandata se priključio Demokratskoj stranci, na čijoj listi je u maju ove godine ponovo postao predsednik.

Rođen je i stanuje u Srpskoj Crnji, gde obrađuje oko 200 hektara zemlje. Predstavljao se kao uspešan i jedini seljak u Srbiji na funkciji predsednika opštine.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Nova godina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.