Ispraćeni uz krike i suze

Izvor: Glas javnosti, 22.Jul.2009, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispraćeni uz krike i suze

ZRENJANIN/BEOČIN/TOPOLA - Sedmoro od devetoro poginulih u teškoj saobraćajnoj nesreći u Egiptu, Slavica Trpeska (22) iz Zrenjanina, troje članova porodice Jovicki iz Beočina, Zdenka (36), Stefan (12) i Katarina (8), i troje Janjića, Zoran (51), Ivanka (45) i Mara (15), sahranjeni su juče uz prisustvo članova porodica i rodbine i prijatelja na Novom zrenjaninskom groblju i lokalnim grobljima u Beočinu i u Krćevcu kod >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Topole.

Vranje u bolu i tuzi

VRANJE - U vranjskoj Gornjoj čaršiji danima vlada tuga. Juče nije bilo Vranjanke ni Vranjanca koji nisu pustili suze kada su se, oko podneva, na ulicama grada pod Pržarom pojavila pogrebna vozila u kojima su bila tela Snežane Cvetković Rodić (40) i Irine Rodić (14), koje su nastradale u saobraćajnoj nesreći u Egiptu.

Majka i baka Darinka (65), otac i deka Svetozar (68), brat i ujak Dragan Cvetković još uvek ne mogu da veruju kakva nesreća ih je zadesila.

- Pre nego što će sa mamom otići na letovanje, Irina je dvadeset dana provela kod nas. Volela je Vranje, pa je i posle letovanja trebalo ponovo da dođe, da proslavimo njen rođendan - suznih očiju priča Dragan.

Irina je prekjuče trebalo da proslavi 14. rođendan. Umesto torte, svećica i slavlja - tuga i bol.

Snežana Cvetković-Rodić i Irina Rodić biće danas sahranjene na Šapranačkom groblju u Vranju.

LJubavi tatina...

Jedini preživeli, Saša, potpuno skrhan stajao je kraj tri sanduka.

On se poslednji i oprostio od supruge i dece. Plačući, prvo je pomenuo Stefana:

- Zlato moje, ljubavi tatina. Svi su se trudili i brinuli za tebe, jedva si čekao da se vratiš u Beočin da sedneš sa dedom u čamac. LJubim te i nikada te neću zaboraviti - rekao je kroz plač otac Saša, posle čega je bacio nekoliko ruža u raku.

Na Zdenkin sanduk položio je buket crvenih ruža:

- Zdenka, uvek si bila za nas i za druge ljude. Nije bilo na ulici čoveka koji te nije zamolio za pomoć, a da mu ti nisi pomogla. Uvek si brinula za kuću... Brinula za nas... Uvek ću te voleti i nikada te neću zaboraviti - izgovarao je isprekidano, kroz suze, Saša bacajući po nekoliko ruža u raku svaki put kada bi zastao između rečenica.

Dok su spuštali Zdenkin sanduk, njena majka Milica dozivala je Zdenku: „Zdenka, gde ideš? Zašto ostavljaš svoju sestru i svoju majku?“.

Saša Jovicki na kraju se oprostio od svoje kćerke Katarine, na čijem sanduku se nalazio buket ljubičastih ruža.

- Moja Seko, majka te je volela najviše na svetu. Volela si svoga batu... LJubila si nas po pet miliona puta na dan i grlila. Majka je uvek bila uz tebe i brinula za tebe. Čuvaj se - kroz plač je izgovorio Saša.

Dok su spuštali Katarinin sanduk, njena baka Milica je bolno plačući govorila: „Nek vas majka čuva, neka vas stavi u svoje okrilje“.

U majčinom okrilju

I poslednja rečenica koju je izgovorila bila je „Zdenka, čuvaj svoju decu“.

Od Zdenke se oprostio i porodični prijatelj deda Ostoja, koji je kroz plač uspeo samo da im poruči da počivaju u miru i da ih anđeli čuvaju.

U nedelju, u Gradskoj crkvi u Beočinu biće održana liturgija u pomen tragično nastradalim Zdenki, Katarini i Stefanu, dok je sveštenik Dragutin pozvao sve Beočince da prisustvuju liturgiju i da upale sveće u pomen tragično nastradalim.

Nesreća u kojoj su stradali srpski turisti dogodila se prošlog četvrtka kada se prilikom nepropisnog preticanja šleper zakucao u autobus u kojem je bilo ukupno 22 ljudi, među kojim i 17 naših državljana.

Na licu mesta poginulo je devetoro naših državljana i dvoje Egipćana, vozač autobusa i turistički vodič, dok je osmoro prošlo sa težim i lakšim povredama. Tela tragično nastradalih dovezena su avionom iz Hurgade na beogradski aerodrom juče rano izjutra, oko 2.30 sati.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.