Investicije: U završnoj fazi pregovori sa ViziumAir-om

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investicije: U završnoj fazi pregovori sa ViziumAir-om

ZRENJANIN - Gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević saopstio je danas da su u završnoj fazi pregovori o investiciji austrijskog preduzeća ViziumAir u Zrenjaninu.

Grad Zrenjanin će, kako je navedeno u saopštenju iz Kneževićevog kabineta, detalje o toj investiciji objaviti posle sklapanja ugovora, što se očekuje narednih dana.

Mediji su, naime, preneli da je "ViziumAir", generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zastupnik kompanije "Diamond Aircraft" iz Vinernojštata, koja je najveći proizvođač sportskih letelica u Evropi, već dogovorio otvaranje proizvodnih pogona na teritoriji Zrenjanina.

Knežević sa „Diamond Aircraft-om" iduće nedelje

Pored toga, mediji su preneli da je ta austrijska firma kupila pet hektara, a da je u planu kupovina još 15 hektara zemlje nedaleko od aerodroma Ečka i da joj je namera da u Zrenjaninu otvori dve fabrike i školu za pilote, što će biti prilika za upošljavanje oko 500 ljudi.

Knežević će početkom iduće nedelje posetiti čelnike "Diamond Aircraft", a posle tih razgovora moguće je i potpisivanje ugovora sa tom austrijskom kompanijom. Rečeno je da će "Diamond Aircraft" do kraja meseca u razvoj avio industrije u Zrenjaninu investirati 30 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Vizijum er" investira 30 miliona evra

Izvor: Kurir, 23.Jul.2008, 08:37

ZRENJANIN - Gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević saopštio je da su u završnoj fazi pregovori o investiciji austrijskog preduzeća "Vizijum er" u Zrenjaninu. Mediji su ranije preneli da je "Vizijum er", generalni zastupnik kompanije "Dajmond erkraft" iz Vinernojštata, koja je najveći proizvođač...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.