Izvor: N1 televizija, 18.Feb.2021, 20:41

Ima li ekološke štete od fabrike Linglong: Građani u protestu umesto na raspravi

Javna rasprava o drugoj studiji o proceni uticaja na životnu sredinu dela buduće fabrike guma kineskog Linglonga u Zrenjaninu, održana je u Novom Sadu uz prisustvo svega nekoliko građana iako se za raspravu prijavilo njih 72. Zbog epidemioloških mera koje su na snazi, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam ponudio da građani u salu uđu u dve grupe, odnosno da se javna rasprava održi iz dva dela, na šta okupljeni nisu pristali. Da takvu mogućnost zakon ne predviđa, ali i da bi time zainteresovani građani bili uskraćeni da čuju sva pitanja i odgovore, njihov je argument.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Građanski preokret: Studiju Linglonga odbiti iz formalnih i sadržinskih razloga

Izvor: N1 televizija, 19.Feb.2021, 12:05

Studiju o proceni uticaja fabrike guma Linglong na životnu sredinu trebalo bi odbiti iz formalnih i sadržinskih razloga, poručila je u saopštenju zrenjaninska organizacija Građanski preokret, i navela 10 razloga zbog kojih smatraju da je ta studija manjkava.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.