Holandski Pekokar napušta Zrenjanin

Izvor: B92, Beta, 14.Apr.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandski Pekokar napušta Zrenjanin

Zrenjanin -- Holandska kompanija Pekokar je zatražila poništenje ugovora o zakupu zemljišta u zrenjaninskoj industrijskoj zoni, jer je odustala od planirane investicije.

Ta kompanija, koja se bavi proizvodnjom komponenti od poliestera za autobuse, hladnjače i industrijska vozila, je bila među prvim stranim investicijama u Zrenjaninu. Proizvodnju je započela 2006. godine u iznajmljenim objektima u fabričkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krugu nekadašnje tekstilne industrije Sloga.

Namera je bila da se pogon preseli u industrijsku zonu Bagljaš, gde je Pekokar pre nekoliko godina zakupio parcelu od 2,7 hektara na 99 godina. Investicija se zasnivala na izgradnji pogona od 12 hijada kvadratnih metara, a plan je bio da celokupna investicija bude završena u tri faze, do 2011. godine, i da se zaposli više od 200 ljudi.

Šef službe za investicije Grada Zrenjanina Zoran Kovački je potvrdio da Pekokar odustaje od te namere i dodao da su predstavnici te holandske kompanije još pre godinu dana zatražili manju parcelu na Bagljašu, ali da su sada i od toga odustali jer su procenili da im to nije potrebno.

Na pitanje da li je mogući razlog odlaska Pekokara iz Zrenjanina posledica hapšenja gradonačelnika Gorana Kneževića i još nekih zrenjaninskih funkcionera, Kovački je odgovorio da Pekokar ima problem u matičnoj firmi u Holandiji koja gasi mnoga predstavništva u svetu, a ne samo u Zrenjaninu. U Pekokaru je od 25 radnika ostalo još nekolicina zaposlenih u administraciji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Holandski Pecocar napušta Zrenjanin

Izvor: EMportal, 14.Apr.2009

Holandska firma Pecocar zatražila je poništenje ugovora o zakupu zemljišta u zrenjaninskoj industrijskoj zoni, jer su odustali od planirane investicije.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.