Hiljade radoznalih u pohodu na zabavnu nauku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2016, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade radoznalih u pohodu na zabavnu nauku

Pod sloganom #Istraži, prikaži, znanje potraži", sinoć od 17 do 22 časa u, simbolično, jedanaest gradova Srbije, održana je 11. Evropska Noć istraživača.

Radoznalost u kombinaciji s toplim vremenom izmamili su sugrađane, a najviše one najmlađe, da masovno izađu na ulice Beograda, Niša, Kragujevca, Pirota, Požarevca, Inđije, Petnice, Novog Sada, Zrenjanina, Subotice i Šapca upoznaju istraživače, saznaju više o njihovom životnom pozivu, zabave se i nauče >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nešto korisno i novo.

Noć istraživača zvanično je otvorio ambasador EU u Srbiji, Majkl Devenport a na svečanom otvaranju, održanom tradicionalno u Francuskom institutu, govorili su i ambasadorka Francuske u Srbiji, Kristin Moro kao i predstavnik Evropske komisije Frančesko Fusko.

Devenport je rekao kako je Noć istraživača prilika da se najšira publika, pre svega mladi, upoznaju sa naučnim radovima, karakterišući događaj kao "cool manifestaciju".

U Beogradu je najveće interesovanje bilo za postavke na Kalemegdanu – kod fontane "Borba", Savskom šetalištu ali i Francuskom institutu, Muzeju Vuka i Dositeja i na kraju Baranoya Caffe Baru.

Posetioci koji su prošetali antičkim rimskim putem, saznali su sve o glavnoj temi: savremenim migracijama i posledice koje ostavljaju na ljude, muziku, igru, ptice, jezike i vodu.

Četiri ćoška, EU, EVO, Viki i Lokalni, poput četiri strane sveta simbolično su označili neobuzdane migracije ideja, znanja i evropskih vrednosti u svim pravcima i smerovima.

11. Evropska Noć istraživača, a sedma u Srbiji, ispunila je svoj cilj: mladi naučnici su svoj posao i znanje približili svim razigranim umovima a dobra atmosfera, raspoloženi mladi ljudi, istraživački poziv, spakovan u prijemčivo i zabavno ruho, kao i vedro veče, obeležili su ovu Noć istraživača.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Kragujevac,   Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održana 11. Noć istraživača

Izvor: B92, 01.Okt.2016

Pod sloganom „Istraži, prikaži, znanje potraži“, 30. septembra od 17 do 22 časa u, simbolično, jedanaest gradova Srbije, održana je 11. Evropska Noć istraživača...Radoznalost u kombinaciji s toplim vremenom izmamili su sugrađane, a najviše one najmlađe, da masovno izađu na ulice Beograda,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.