Gradski stadion u Zrenjaninu prvi put dobio reflektore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradski stadion u Zrenjaninu prvi put dobio reflektore

Gradski stadion u Karađorđevom parku u Zrenjaninu, prvi put u svojoj istoriji, od izgradnje 1953. godine, dobio je reflektore, navodi se na sajtu grada.

Merenje osvetljenja na atletskoj stazi izvršili su predstavnici kompanije "Filips", čiji su reflektori postavljeni na stubovima, kao i predstavnici izvođača radova na postavljanju rasvete, preduzeća "Energotehnika - Južna Bačka" iz Novog Sada.

Kako navode, merenje je izvršeno samo na atletskom borilištu, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se trenutno na svakom stubu rasvete nalaze po 22 svetiljke, od projektovanih 48, koliko treba da ih bude u drugoj fazi, kada će se rekonstruisati i travnata površina.

Prvom uključenju rasvete i merenju prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura koji je kazao da se stadion rekonstruiše sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine i Grada Zrenjanina.

"U prvoj fazi završena je gradnja atletske staze, sertifikovane od međunarodne atletske federacije i reflektorsko osvetljenje za taj nivo takmičenja. U drugoj fazi, koja se upravo projektuje, izvršiće se zamena fudbalskog terena, proširenje tribina, renoviranje svlačionica i postavljanje drugog nivoa rasvete na stubovima", rekao je Salapura.

Kaže da će tada stadion biti u potpunosti opremljen i za odigravanje superligaških mečeva u fudbalu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.