Gradonačelnik Zrenjanina najbolji u Jugoistočnoj Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2017, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Zrenjanina najbolji u Jugoistočnoj Evropi

Gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću na Novosadskom sajmu uručeno je priznanje Gran priks Biznis samita 2017. za najboljeg gradonačelnika u Jugoistočnoj Evropi, koji je održan u Vrnjačkoj Banji. Janjić je tom prilikom rekao da se u Zrenjaninu mnogo radi na stvaranju uslova za privlačenje investitora, za šta je podrška pokrajinske i republičke Vlade veoma važna.

U tri zrenjaninske Industrijske zone posluje preko 30 investitora, a zaposleno je oko sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hiljada ljudi. Ulaže se u privlačenje investitora i pomaže preduzetnicima da razvijaju svoj biznis, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, otvarajući prvu Regionalnu konferenciju o preduzetništvu na Novosadskom sajmu.

"Kada su oformljene zone pre jedanaest godina, do danas, mnogo investitora je došlo u naše zone. Niko nije otišao iz našeg grada, ili se nastavlja biznis ili investitori proširuju svoje biznise. Samo smo prošle godine potpisali četrnaest novih ugovora sa četrnaest investitora, koji su već u zonama ili su novi. Mnogo je domaćih investitora", kaže gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Janjić dodaje i da se u saradnji sa ovdašnjim fakultetom i srednjim školama školuje kadar po potrebi investitora.

Rekao je da je pokrenuta stambena izgradnja, asfaltirano 80 kilometara puteva i 13 kilometara biciklističkih staza. Istakao je i da je u privlačenju investitora od velikog značaja pomoć pokrajinske i republičke vlade.

"Zajedno sa državom završavamo rekonstrukciju puta prema Novom Sadu. Danas je potpisan protokol za izradu projekta četiri trake Beograd – Zrenjanin, Zrenjanin- Novi Sad, mislim da je to dobra vest. Prepoznaju ljudi Zrenjanin kao dobro mesto za život, kao dobro mesto za investiranje. I kada završimo ovu decenijsku priču sa vodom ovih dana, mislim da će Zrenjanin biti još bolji grad", ističe Janjić.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.