Gradonačelik Zrenjanina: Pijaća voda do kraja juna

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2019, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelik Zrenjanina: Pijaća voda do kraja juna

Zrenjaninci će zdravu pijaću vodu imati do kraja ovog meseca, rekao je danas gradonačelnik tog grada u kojem je 15 godina - od 2004, zabranjena upotreba vode iz gradskog vodovoda za piće.

Čedomir Janjićje novinarima rekao da za to postoje i uveravanja investitora u prečistač vode, a da je rok, 15. jun, probijen zbog kašnjenja isporuke delova za taj uređaj iz Izraela i Nemačke.

"To neće uticati da se probije ovaj rok do kraja meseca i verujem da će brzo nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << puštanja vode iz tog prečistača voda biti u svim delovima u roku od 48 sati, biće merenja, i nadam se da će konačno biti ukinuta zabrana upotrebe vode za piće" rekao je Janjić.

Istakao je i da je isprana vodovodna mreža i sanirani su neki njeni delovi, a u planu je zamena cevi u predgrađima.

Ukazao je da se, dok je postrojenje radilo, pokazalo da je voda dobra, pritisak stabilan.

Napomenuo je i da dodatnih rokova neće biti.

On je početkom maja ove godine rekao da će pijaća voda biti u gradskom vodovodu sredinom juna i da će taj višedecenijski problem koji se rešava od 1975. godine, konačno biti rešen.

Upotreba vodovodske vode za piće u Zrenaniinu je zabranjena ;2004. godine zbog nedozvoljeno velike količine arsena u njoj, a ugovor o izgradnji postrojenja za prečišćavanje pijaće vode potpisan je februara 2015. godine sa Grupom Zilio.

Snabdevanje vodom iz novog postrojenja za prečišćavanje vode obustavljeno je početkom aprila ove godine, a Vodovod je zatim prešao na pređašnji režim snabdevanja grada vodom.

Zrenjaninci su prinuđeni da kupuju flašianu vodu, a oni koji za to nemaju novca, piju vodu iz vodovodne mreže uprkos zabrani.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.