Gradjanski preokret pozvao na javnu raspravu o uticaju fabrike guma na životnu sredinu

Izvor: Beta, 31.Avg.2020, 09:32

Gradjanski preokret pozvao na javnu raspravu o uticaju fabrike guma na životnu sredinu

Gradjanski preokret pozivao je danas gradjane, nevladine organizacije, medije, a naročito ekologe i aktiviste u oblasti zaštite životne sredine da uzmu učešće u javnoj raspravi o uticaju planirane fabrike guma Linglong na životnu sredinu.Podsetili su da je Gradska uprava grada Zrenjanina zakazala javnu raspravu o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu fabrike guma Linglong za petak 4. septembar 2020. godine, u 11 časova, u baroknoj sali skupštine grada.Do 3. septembra se mogu pismeno dostavljati mišljenja i pitanja u vezi sa podnetom studijom slanjem preporučene pošiljke s povratnicom na adresu: Gradska uprava grada Zrenjanina, Odeljenje za privredu, Odsek za zaštitu i unapređenje životne sredine, Trg slobode 10, 23000 Zrenjanin. Mišljenja i pitanja je moguće predati i na pisarnici, u dva primerka.Iz Gradjanskog preokreta ukazuju da su javne rasprave jedan od retkih mehanizama direktne demokratije koji stoje na raspolaganju gradjanima Srbije tokom procesa usvajanja propisa i odluka, kao i da svi gradjani imaju pravo da učestvuju na javnim raspravama i niko nema pravo da ih sprečava u tome.Navode i da Linglong planira da u sred poljoprivrednog zemljišta, blizu specijalnog rezervata prirode "Carska bara" i neposredno pored Zrenjanina, proizvodi oko 14 miliona pneumatika godišnje, a da će mu za transport sirovina i ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

GRađanski preokret pozvao na javnu raspravu o fabrici guma Linglong

Izvor: Danas, 31.Avg.2020

Građanski preokret pozivao je danas građane, nevladine organizacije, medije, a naročito ekologe i aktiviste u oblasti zaštite životne sredine da uzmu učešće u javnoj raspravi o uticaju planirane fabrike guma Linglong na životnu sredinu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.