Izvor: Magyar Szó, 15.Okt.2014, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani pobedili u Zrenjaninu

Nikola Novaković, vlasnik kafića, juče je sa obale Begejskog jezera uklonio dva broda koja su tamo postavljeni pre mesec dana kako bi se na njima napravio kafić. Zbog negodovanja građana Novaković nije mogao ni početi sa radovima. U međuvremenu je komunalna policija obavezala ugostitelja da odnese brodove, jer su neimenovane osobe predale tužbu za građevinske planove. Juče ujutru su radnici elektroprivrede odneli i banderu koja je trebala osigurati snabdevanje splavova strujom, tako da >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << je konačno zatvorena rasprava oko kafića na vodi u Zrenjaninu, koja traje od aprila ove godine kada je skupština grada dala zeleno svetlo za izgradnju tog kafića na Begejskom jezeru.

Građani su od tog momenta konstantno demonstrirali, verujući da bi kafić ugrozio već krkhu ekološku ravnotežu Begejskog jezera. Strepeli su i zbog mira i tišine u celoj okolini. U blizini mesta gde su planirali kafiće je nekoliko srednjih škola, osnovna škola, zabaviše, a tu je i zgrada suda, kao i crkva.

Većina u gradskoj skupštini od aprila je već dva puta odobrila izgradnju zabavnih objekata na vodi, pravdajući se izgovorom da je zapravo JP „Vode Vojvodine” dalo dozvolu, a što su i javno preduzeće i pokrajinski sekretarijat za privredu negirali.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.