Grad kupio četiri vozila

Izvor: Danas, 04.Sep.2014, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad kupio četiri vozila

Zrenjanin - Zrenjanin je iz gradskog budžeta izdvojio 7,2 miliona dinara i kupio četiri nova vozila za Službu hitne pomoći zrenjaninskog Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“. Reč je o automobilima dačija, kojima će se vršiti prevoz pacijenata na dijalizu, kao i prevoz ostalih pacijenata.

Primopredaji je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva zdravlja Ferenc Vicko, od koga je zatražena pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << za zapošljavanje nedostajućih lekara.

- Zrenjanin je jedan od najrazuđenijih u Banatu jer pokriva veliko područje, sa selima gde imamo i ispod hiljadu stanovnika, a koji su imali doktore jednom ili dva puta nedeljno. Ovim praktično mogu da reše sve hitne slučajeve i da ispunimo zakonom predviđenu dostupnost medicinske službe i u manjim mestima, jer, oni, imajući u vidu broj stanovnika, po zakonu ne bi imali pravo na stalnu lekarsku pomoć - rekao je Ferenc Vicko.

Direktor Doma zdravlja Miodrag Subić podsetio je da je Služba hitne pomoći krajem prošle godine dobila četiri kombi vozila i da je grad nastavio da pomaže Dom zdravlja.

- Samo pre deset meseci Grad Zrenjanin obezbedio je četiri automobila. Zatim su obezbeđena nova vozila, uniforme za zaposlene u Domu zdravlja, CTG aparat za ginekologiju, a postavljena je i pristupna rampa za invalide ispred Dispanzera za žene. Danas smo putem donacija dobili centrifugu za laboratoriju - rekao je Miodrag Subić.

U Domu zdravlja se nadaju da će u narednom periodu dobiti dozvolu da zaposle još lekara, jer je sadašnji broj lekara ispod kadrovskog plana. U prvom momentu potrebno je devetoro lekara, čijim bi prijemom bilo omogućeno da sve ambulante rade punim kapacitetom.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.