Goran Knežević oslobođen optužbe

Izvor: Press, 01.Nov.2012, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Knežević oslobođen optužbe

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je danas ministra poljoprivrede Gorana Kneževića optužbi da je, dok je bio gradonačelnik Zrenjanina, s grupom saradnika oštetio državu za oko 150 miliona dinara.

Sudsko veće sudije Maje Kovačević oslobodilo je optužbi još 18 okrivljenih, među kojima su i bivši gradski funkcioneri Zrenjanina, optuženi za malverzacije građevinskim zemljištem od 2006. do 2008. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << godine i za nameštanje tendera.

Na godinu dana zatvora zbog primanja mita osuđen je tadašnji načelnik Odeljenja za urbanizam Zrenjanina Nikola Halas.

Halas je, kako je sud utvrdio, primio 10.000 evra mita od pokojnog Bojana Selimovića kojem je na 99 godina dao u zakup zemljište u Zrenjaninu.

Sudija Kovačević je u obrazloženju presude kazala da nema dokaza da je Knežević organizovao kriminalnu grupu kao i da nema dokaza da su izvršena krivična dela za koja su optuženi.

Ostali optuženi, prema oceni suda nisu bili članovi organizovane kriminalne grupe.

Kovačević je istakla da su investitori koji su saslušani tokom postupka, naveli da su novac za zakup zemljišta u Zrenjaninu uplaćivali na račun budžeta tog grada i da nikom od optuženih nisu davali novac.

Prema njenim rečima, nije dokazano da novac, koji je pronađen u dva sefa Gorana Kneževića u Zrenjaninu i Novom Sadu potiče od investitora.

KOvačević je podsetila na Kneževićevu odbranu koji je tvrdio da je 76.000 evra bila porodična ušteđevina, a da su 160.000 evra koji su pronađeni u drugom sefu pripadali Demokratskoj stranci čiji je on bio visoki funkcioner.

Optužbi su oslobođeni tadašnji pomoćnik gradonačelnika za privredu Ivan Dević, bivši načelnik finansija u gradskoj upravi David Dimkić, kao i Milorad Ponoćko, Božidar Đurica i Lasko Fuks iz Direkcije za izgradnju i uređenje Zrenjanina.

Sud je oslobodio nekadašnjeg direktora JKP "Vodovod i kanalizacija" Bratislava Tomića, direktora Turišticke organizacije Zrenjanina Milana Miloševa, advokata Đorđa Matića, kao i vlasnika i saradnike agencije za obezbeđenje "Gvozden" Uglješu Grgura, Marijanu Šarenac i Vladana Racića.

Optužbi su oslobođeni biznismen iz Novog Sada Mile Unčanin, vlasnik nekoliko prevoznih preduzeća Mile Jerković, zrenjaninski preduzetnici Milorad Smiljković, Mladen Živković i Miloš Baždar, kao i biznismen iz Crne Gore Ranko Babović i beogradski investitor Branko Savković.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar Knežević oslobođen optužbi!

Izvor: Akter, 01.Nov.2012

Bivši gradonačelnik Zrenjanina, Goran Knežević oslobođen je optužbi za zloupotrebu službenog položaja pred Specijalnim sudom

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.