Gde je najskuplji život u Srbiji? Ne, Beograd nije tačan odgovor VIDEO

Izvor: B92, 29.Mar.2021, 14:57

Gde je najskuplji život u Srbiji? Ne, Beograd nije tačan odgovor VIDEO

Prema analizama kupovne moći Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, najskuplji život je po svemu sudeći u Vojvodini.

Prva četiri mesta po potrošačkoj korpi zauzimaju Novi Sad, Zrenjanin, Pančevo i Subotica, dok je Beograd na petom mestu.

Televiza Prva tim povodom obišla je pomenuti Zrenjanin, gde su im meštani požalili na brojna poskupljenja, ali istakli i da dosta novca troše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kupujući vodu, budući da problem sa pijaćom imaju već decenijama.

Potrošaka korpa u Novom Sadu prema najnovijim podacima iznosi 82.073 dinara, u Zrenjaninu 81.755. U prestonici koja je zauzela peto mesto na ovoj listi potrošačka korpa iznosi 78.155 dinara.

Odmah iza Beograda je Sremska Mitrovica, pa i niz gradova gde je za potrepštine nužno izdvojiti oko 70 hiljada dinara, a to su Užice, Šabac, Valjevo, Niš i Smederevo. Najjeftiniji su troškovi života u Leskovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.