Filharmonija na Severu od 10. do 13. aprila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2017, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Filharmonija na Severu" od 10. do 13. aprila

Gudački kvartet Beogradske filharmonije biće od 10. do 13. aprila na mini turneji pod nazivom "Filharmonija na Severu", u okviru koje će nastupiti u Zrenjaninu, Kikindi i Subotici.

Filharmoničari Jelena Dragnić (prva violina), Vladan Lončar (druga violina), Boris Brezovac (viola) i Aleksandar Latković (violončelo) će se zajedno sa klarinetistom Veljkom Klenkovskim predstaviti delima Hajdna, Mocarta i Betovena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Muzičari započinju turneju u Zrenjaninu u Baroknoj sali Gradske kuće, u Kikindi će nastupiti u Narodnom muzeju, a Subotičani će ih slušati u Velikoj većnici Gradske kuće.

Mini turneju završiće posetom Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka" u Subotici.

Gudački kvartet je osnovan 2011. godine i od tada posvećeno prenose energiju Beogradske filharmonije trudeći se da dođu do svih kojima je Beograd daleko.

"Mi se borimo da se svaki grad, makar dok smo mi u njemu, zbog umetnosti i muzike koju sviramo, oseti 'glavnim' i da će svi naši gradovi ukoliko budu protkani kulturom, biti jednako važni. Naša je misija da svojim koncertima ljude uvek podsećmo na to", rekla je Dragnić u ime Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije.

Nakon uspešne turneje "Filharmonija na Jugu", održane prošle godine i publika na severu će imati priliku da uživa u prvoklasnom muzičkom programu.

Ovim projektima Beogradska filharmonija dokazuje da ne pripada samo Beogradu sa željom da doprinese kulturnom razvoju lokalnih sredina.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.