Festival stripa Stripolis u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2017, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival stripa "Stripolis" u Zrenjaninu

U zrenjaninskom Kulturnom centru otvoren je Festival stripa Stripolis, koji će svi ljubitelji devete umetnosti moći da posete do 23. septembra. Tokom tri festivalska dana biće održane i radionice, jer je cilj da se ovaj medij što bolje približi mlađim generacijama.

Festival Stripolis specifičan je po tome što izdaje istoimeni časopis, gde se objavljuju stripovi autora sa svih kontinenata, koji imaju lični, autorski, pristup.U skladu sa tim je i sam festival.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Negujemo radionice animiranog filma, filma i srodnih medija stripu, i za sve ove godine čini mi se imamo već jednu sjajnu biblioteku tih tadašnjih klinaca koji su bili u radionicama, a sad vrlo rado dolaze na festival kao odrasli ljudi. I to je neki cilj u stvari da privučemo mladu generaciju na kojoj sve ovo u stvari treba da ostane", rekao je Branko Đukić, urednik časopisa „Stripolis".

Gosti su autori iz celog regiona i naše zemlje. Ove godine među njima je i Aleksa Gajić, koji dve decenije radi stripove i animirane filmove.

"Mislim da su ovo najbolji načini da se mladi autori malo upute u to šta je strip, da vide da strip autori postoje glavom i bradom, da smo živi i zdravi, i lepo živimo od toga i da je to nešto čime bi mogli i oni da se bave. Uglavnom roditelji sumnjaju u to i onda kada ovako vide da to zaista funkcioniše, onda ohrabruju i svoju decu da nastave time da se bave", rekao je Aleksa Gajić, strip autor.

"Prvi put ću učestvovati na radionici u okviru Stripolisa. To mi je najveća ljubav i nadam se da ću se time baviti kada odrastem", naglasila je Teodora Lucić, učesnica radionice.

Ovo je inače osma godina za redom kako se Stripolis održava u zrenjaninskom Kulturnom centru, i 9. broj časopisa.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.