Ekonomska škola u Zrenjaninu dobila 30 novih računara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2021, 15:13

Ekonomska škola u Zrenjaninu dobila 30 novih računara

Kabinet u Ekonomsko-trgovinskoj školi "Jovan Trajković" u Zrenjaninu opremljen je sa 30 novih kompjutera, a ukupna vrednost donacije premašuje 1,1 milion dinara.

Prema rečima resornog ministra Branka Ružića, takva donacija doprineće unapređenju rada i obrazovanja u ovoj školi.

Ovo je šesta donacija u okviru projekta Eurobanke pod nazivom "Škola kao nacrtana za Vas", sa ciljem unapređenja rada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srednjih ekonomskih škola širom Srbije, a realizovana je uz pomoć ministarstva.

"Unaprediće se i kvalitet učenja i imaćemo jedan širi spektar obuka koji će učenici prolaziti na mnogo lakši način. Oni će postati stručnjaci iz oblasti ekonomije, prava i ugostiteljstva", kazao je Ružić istakavši da učenici srednje ekonomske škole u Zrenjaninu beleže izvanredne rezultate na takmičenjima.

On je naveo i da je donacija u vidu računara i signal u kojoj meri Vlada vodi računa o vitalnosti obrazovnog procesa i obrazovnog sistema, ali i dokaz da svaku ustanovu čine ljudi, o kojima se mora voditi posebna pažnja.

Govoreći o nužnosti modernizacije i unapređenja rada škola širom Srbije, Ružić je kazao da u Srbiji postoji oko 1.200 osnovnih, te preko 550 srednjih škola, te da su donacije poput današnje uvek dobrodošle.

Naveo je i da projekat "Digitalna učionica" koju sprovodi resorno ministarstvo napreduje veoma dobro, te da je do sada opremljeno i modernizovano oko 10 hiljada učionica, uprkos epidemiji koronavirusa. Kako je istakao, plan je da se do kraja godine u okviru istog projekta broj digitalizovanih i modernizovanih učionica popne na 35 hiljada.

"Digitalizacija je jedan društveni proces, u obrazovanom sistemu se digitalizacija pokazala kao dobra u vanrednim okolnostima i mnogo je lakše kada mladi koristi te benefite, jer smo bili svedoci tokom prošle godine da obrazovni proces nije trpeo", ocenio je Ružić.

Predsednica Izvršnog odbora Eurobanke, Slavica Pavlović, podsetila je da je sa današnjih 30, broj poklonjenih računara u okviru projekta te banke više od 120, odnosno da je u takav vid opremanja kabineta srednjih ekonomskih škola već uloženo više od šest miliona dinara.

"U ovoj školi će se nastava odvijati u novoj realnosti i ona je pokazala koliko je digitalna pismenost potrebna i u svakodnevnom životu. Ova donacija će pomoći učenicima da na profesionalan način stiču nova znanja", kazala je Pavlović, zahvalivši se klijentima što koriste humanitarnu karticu "Veliko srce".

Direktorka škole Dragoslava Golušin poručila je da se u toj školi obrazuje osam različitih profila učenika, te da će svi oni koristiti novoopremljeni kabinet.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura rekao je da se ova donacija nadovezuje na donaciju lokalne samouprave u ovu školu od 1,4 miliona dinara kojom je takođe renoviran jedan kabinet.

On je napomenuo da je pet škola potpisalo juče projekat sa Pokrajinskom vladom u iznosu od preko 11 miliona dinara za rekonstrukciju i obnavljanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.