Ekološke radionice u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekološke radionice u Zrenjaninu

U Zrenjaninu će 3. aprila biti održana izložba radova nastalih tokom ekološke radionice za decu koju su tokom ove sedmice organizovale Savremena galerija Zrenjanin i udruženje "La-la land", najavili su danas organizatori.

Cilj radionica, u čijem radu je učestvovalo više od 300 dece iz zrenjaninskih osnovnih škola, bilo je razvijanje svesti kod najmlađih o načinu i različitim mogućnostima postupanja sa otpadnim materijalom.

Radionice su se održavale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Salonu Savremene galerije Zrenjanin i u parku Kaštel u Ečki.

Deca su učestvovala u razvrstavanju otpada i na taj način, kroz konkretne primere, učila o načinu njegovog odlaganja, kao i o različitim mogućnostima koje nudi recikliranje otpadnog materijala.

Jedan od načina koji je predstavljen na radionicama bila je i upotreba otpadnog materijala u umetnosti, pa će dečiji radovi nastali korišćenjem otpada biti prikazani na izložbi 3. aprila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.