EP: Poraz od Rusije, sledi Italija

Izvor: B92, 14.Jul.2011, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Poraz od Rusije, sledi Italija

Ženska reprezentacija Srbije do 20 godina izgubila je od Rusije sa 74:65 u poslednjem meču druge faze grupe E na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu i Zrenjaninu.

Za konačni ishod bila je presudna treća deonica, koje su trenutne prvakinje Evrope dobile sa 30:13, pa Srpkinje nisu uspele da nadoknade taj zaostatak.

Selekcija Srbija zauzela je treće mesto u grupi i u četvrtfinalu će igrati sa Italijom, u petak od 20.30h.

Selektor Milkan Mrđa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čestitao je selekciji Rusije na zasluženoj pobedi i pohvalio igru svojih izabranica u poslednjoj četvrtini:

„Rusija je odigrala najbolji meč na šampionatu. Odlučila je treća četvrtina u kojoj smo pokušali da protivnika iznenadimo zonom, a on je nepogrešivo pogađao iz svih pozicija. Devojkama svaka čast što se nisu predavale, pokzale su volju, karakter i izborile se za častan poraz. Dobro je što smo u četvrtfinalu izbegli Francusku i Španiju. Selekcija Italije je protivnik po meri".

Srbija: Čolić 9, Stanković, Marković 14, Grbić, Živadinović 2 , Prvoluvić, Stančić, Nikolić 7, Vučurović 2, Krnjić 24, Jovanović, Ajduković 7 .

Rusija: Penevina 14, Sokolovskaja, Nizamova 4, Krivošejeva, Finogentova 11, Medvedeva, Šilova 14, Solovjeva 4, Doroševa 2, Avetkina, Tarasova 23, Somorodova 2.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.