Izvor: Radio 021, 30.Jun.2019, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Košarkašice Srbije u četvrtfinalu

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je u Zrenjaninu Belgiju sa 70:66 i plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Srbija je na ovaj način došla i do treće pobede, ali daleko od toga da je bilo lako. Belgija je od druge četvrtine bila u konstantnom vođstvu, najviše osam poena razlike. Međutim, izabranice Marine Maljković >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << postepeno su smanjivale zaostatak, a u poslednja četiri minuta uspele i da preokrenu. Nije ih omeo ni višeminutni prekid minut i šest sekundi pre kraja meča.

Kod Srbije najbolja je bila Jelena Bruks sa 16 poena i pet skokova, po 13 su postigle Ana Dabović i Sonja Petrović koja je imala i sedam skokova, dok je dvocifrena još bila i Nevena Jovanović, a treba istaći i Aleksandru Crvendakić koja je zabeležila dva poena ali i 11 skokova. Kod Belgijanki najzapaženija je bila Ema Mismen sa 21 poenom i devet skokova.

Srbija se sa sve tri pobede direktno plasirala u četvrtfinale, gde će u četvrtak igrati sa pobednikom doigravanja između Švedske i Letonije.

Autor: N1, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.