Dve izložbe slikara amatera u Narodnom muzeju Zrenjanin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2022, 06:36

Dve izložbe slikara amatera u Narodnom muzeju Zrenjanin

Dve izložbe slikara amatera - XXIII Zrenjaninski susret slikara i XVIII izložba minijatura „Zrno" biće otvorene večeras u 19 časova u Malom salonu i holu Narodnog muzeja Zrenjanin.

Ovogodišnjem sazivu Zrenjaninskog susreta slikara odazvalo se 75 umetnika sa 103 rada iz cele Srbije. Selektor je Milica Bjelanović, akademski slikar, grafičar, koja je dodelila šest pohvala i dve nagrade.

Nagradu „Zlatna paleta" dobila je Kovačević Slavomirka iz Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dok je nagradu „Sloboda stvaranja Dragutin Ančić" dobio Miroslav Munižaba iz Sremske Mitrovice.

Pohvale su dobili Ana Berček iz Novog Sada, Edit Šranc iz Novog Sada, Nedeljka Reljin iz Zrenjanina, Jevrosima Lukić iz Beograda i Bela Ponižil iz Zrenjanina.

Ujedno ce biti održan i XVIII salon minijatura „Zrno" na kojem je konkurisalo 45 autora sa 71 minijaturom.

Selektor Milica Bjelanović dodelila je tri nagrade i šest pohvala.

Prvu nagradu je dobio Zoran Paunovic Dorotej iz Zrenjanina, drugu nagradu je dobila Slavica Kikinđanin iz Zrenjanina i treću nagradu je dobila Slavomirka Kovačević iz Beograda.

Pohvale su dobili: Miroslav Minižaba iz Sremske Mitrovice, Miloš Popetrov iz Novog Sada, Anastasija Vignjević iz Sombora, Jevrosima Lukić iz Beograda, Predrag Nedić iz Beograda i Jasmina Mišeljić iz Beograda.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.