Izvor: Blic, 02.Jul.2009, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragić: Dinkić izmislio aferu "pancir"

Vlasnik firme za proizvodnju vojne opreme iz Zrenjanina Mile Dragić izjavio je danas da je ministar Mlađan Dinkić 2005. godne izmislio aferu "Pancir" da bi uzeo vojnu imovinu procenjenu na 25 milijardi dolara i da bi skrenuo pažnju javnosti sa tada aktuelnih problema u vezi sa Nacionalnom štedionicom.



"Tadašnji ministar finansija Dinkić hteo je da svog čoveka Aleksandra Radovića zaduži za upravljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i prodaju vojne imovine čemu se usprotiovio (tadašnji ministar odbrane i prvooptuženi u aferi 'pancir') Prvoslav Davinić. Budući veoma sujetan čovek, Dinkić je krenuo da ruši Davinića, nameštajući mu afere 'Pancir' i 'Satelit'", kazao je Dragić na konferenciji za novinare.

Dragić je uhapšen početkom septembra 2005. godine i u pritvoru je proveo dva meseca.

Na početku suđenja u Vojnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu u oktobru prošle godine, prema Dragiću je postupak razdvojen i prosleđen Opštinskom sudu u Zrenjaninu. Prema stavu sudskog veća, krivično delo po mestu izvršenja, kao i zbog toga što Dragić nema status vojnog lica, ni mesno ni funkcionalno ne spada u nadležnost Vojnog odeljenja Okružnog suda. Inače, suđenje Daviniću i dvojici oficira vojske SCG - Jovici Vučkoviću i Milunu Kokanoviću - zbog zloupotrebe službenog položaja danas je odloženo za sutra zbog sprečenosti predsednika sudskog veća Dragana Mirkovića da dođe na pretres.

Davinić, general-major Kokanović i pukovnik Vučković, optuženi su da su zloupotrebili službeni položaj sklapanjem ugovora štetnog po državu, vrednog 176 miliona evra, između firme za proizvodnju vojne opreme "Mile Dragić" i Vojske SCG 2005. godine.

Ugovori su potpisani 25. avgusta 2005. godine, ali ih je Savet ministara SCG poništio ubrzo po izbijanju afere.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.