Dom zdravlja u Zrenjaninu dobio opremu vrednu 35.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2015, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom zdravlja u Zrenjaninu dobio opremu vrednu 35.000 evra

Direktor zrenjaninskog Doma zdravlja Miodrag Subin izjavio je danas da je Odeljenje citologije u Dispanzeru za žene te zdravstvene ustanove dobilo tri nova mikroskopa i kompjuter sa najnovijim softverom, čija vrednost iznosi oko 35.000 evra.

Kako je rekao, nova oprema "koja zadovoljava sve svetske i evropske standarde", nabavljena je zahvaljujući donaciji Evropske unije i Kancelariji za skrining raka grlića materice.

"Planiramo da postanemo referentna laboratorija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za srednjobanatski i južnobanatski okrug iako imamo manjak ginekologa. Naš cilj je da obuhvatimo što veću populaciju žena da se odazovu na pregled", kazao je Subin novinarima.

Prema rečima doktora Predraga Matejina, nabavka nove opreme omogućila je zrenjaninskom Domu zdravlja da se uključi u projekat Vlade Srbije koja je 2013. godine donela uredbu o prevenciji karcinoma grlića materice kod žena starosti od 25 do 64 godine.

"Po toj uredbi ciklus pregleda bi trebalo da bude na svake tri godine i da se kompletna populacija u tom intervalu obuhvati, a u Zrenjaninu je 35.000 žena koje bi trebalo obuhvatiti ovakvim pregledima", kazao je Matejin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.