Dom učenika u Zrenjaninu spreman za prijem učenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2018, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom učenika u Zrenjaninu spreman za prijem učenika

Dom učenika Angelina Kojić Gina u Zrenjaninu priprema se za prijem novih učenika za školsku 2018/2019 godinu. Nakon završetka konkursa koje je raspisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za prijem učenika srednjih škola u Srbiji u ustanove za smeštaj i ishranu učenika, Dom učenika Angelina Kojić – Gina objavila je preliminarnu listu koja u roku za ulaganje prigovora, nije primila nijedan prigovor.

“Konkurisalo je 353 učenika, popunili smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sva slobodna mesta i primili 283 učenika. Ta razlika do 314 jeste razlika od deset posto koja pripada socijalo ugroženoj kategoriji, tako da oni koji su konkurisali u prvom roku treba da dostave dopunu dokumentacije od 20-24. avgusta, i ukoliko zadovoljavaju uslove biće primljeni u naš Dom", izjavila je Branislava Jovanov, iz ove ustanove.

Letnji period dok u domu nema učenika, iskorišten je za raspisivanje javne nabavke za tekuće održavanje doma u pet partija, stolarski molerski, farbarski radovi, usluge održavanje centralnog grejanja i električnih instalacija.

"Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalnne manjine-nacionalne zajednice, nam je dao donaciju u vidu zidnih i podnih pločica. Trenutno su nam radovi u toku, gde pripremamao i opremamo Dom za narednu školsku godinu, da bismo spremni u svakom pogledu mogli da dočekamo kako nove tako i stare učenike.Smeštaj i ishrana su po standardima koji regulišu pravilnici, a naš Dom ima standarde HASAP, ISO 9001:2015 i 14001:2015, koji regulišu ishranu, smeštaji vaspitni rad u Domu učenik", dodala je ona.

Potpisivanje ugovora za prijem učenika će se vršiti u periodu od 23-31. avgusta , kada će po prvi put upisani učenici, odnosno njihovi roditelji, staratelji obaviti razgovor sa psihologom.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.