Dokumentarni film Za bolju žetvu u Narodnom muzeju Zrenjanin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2019, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokumentarni film "Za bolju žetvu" u Narodnom muzeju Zrenjanin

Projekcija dokumentarnog filma pod nazivom “Za bolju žetvu” održaće se u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin večeras sa početkom u 19 časova.

Film je snimljen 1948. godine u produkciji Avala filma iz Beograda, a govori o radu i uspesima kolonista iz Krajine naseljenih u Nakovu, na severu Banata.

Naime, te 1948. godine, njihova Seljačka radna zadruga je proglašena za najuspešniju u celoj tadašnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Jugoslaviji.

Projekcija se održava kao prateći program izložbe „Sto godina od dolaska prvih kolonista u Banat (1919 – 2019): Identitet sačuvan u slici i sećanju“ kojom se obeležava vek od početka kolonizacije Banata srpskim dinarskim stanovništvom.

Autor izložbe je mr Rajka Grubić muzejski savetnik – etnolog. Ulaz je slobodan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.