Dijaliza olakšana za 15.000 pacijenata

Izvor: Danas, 13.Maj.2015, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijaliza olakšana za 15.000 pacijenata

Zrenjanin - Dom Zdravlja Zrenjanin i pripadajuća mu Služba Hitne pomoći dobili su od kompanije Kalsberg kombi vozilo za prevoz građana na hemodijalizu.

                 

 Donacija je obezbeđena u velikoj akciji pod nazivom "Lavovski poduhvat" gde su za predložene projekte glasali građani. Kombi vozilo je u prisustvu delegacije grada Zrenjanina uručio direktor marketinga kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Karlsberg Srbija, Srđan Popović.

- Naši proizvodi deo su svakodnevnog života ljudi u Vojvodini. Uz njih ljude provode svoje intimne trenutke sa porodicom i prijateljima, i zato mislimo da "Lav" treba zajednici da pruži više i uzvrati vernost potrošačima, unapređujući sredinu u kojoj žive. Lavovski poduhvat je naš način da zajedno sa građanima Vojvodine doniramo gradovima nešto što će ljudima biti od koristi - izjavio je Srđan Popović.

Koliko je značajno poboljšati uslove rada u zdravstvu govori i podatak da više od 125.000 stanovnika Grada Zrenjanina zdravstvenu zaštitu ostvaruje u Domu zdravlja "Dr Boško Vrebalov" i Opštoj bolnici "Đorđe Joanović", u kojoj se godišnje obavi više od 15.000 dijaliza.

- Mnogi od naših sugrađana putuju iz udaljenih mesta nekoliko puta nedeljno na dijalizu, a nemaju sopstveno vozilo. Novo kombi vozilo olakšaće im dolazak na terapiju i prevoz do bolnice - objasnio je direktor Doma zdravlja Milora Subin.

Akcija "Lalovski poduhvat" trajala je od 1. septembra do 1. oktobra prošle godine a Zrenjaninci su se najmasovnije odazvali pozivima za učešće u akciji i svojim glasovima izabrali da se gradu, odnosno Domu zdravlja "Dr Boško Vrebalov", kupi putničko kombi vozilo za prevoz građana na hemodijalizu. Za ovaj predlog stiglo je 23.083 glasa putem veb stranice i 11 glasova putem SMS. Za drugi predlog, uređenje platoa ispred mesne zajednice u naselju "Bagljaš", glasalo je, putem veba, 14.218 Zrenjaninaca i još 30 putem SMS, dok je treći predlog - proširenje i uređenje plaže kupališta "Peskara" - ukupno dobio 1.856 glasova. Partner projekta bio je Grad Zrenjanin, koji je dao predloge potencijalnih donacija. Glavni cilj ove kampanje bila je pomoć lokalnim zajednicama Vojvodine davanjem donacije za projekte koji su građanima značajni. Pored Zrenjanina, akcija je sprovedena u Novom Sadu i Bačkoj Palanci.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.