Danas se ponovo glasa na 234 biračka mesta u Srbiji

Izvor: RTS, 01.Jul.2020, 06:03

Danas se ponovo glasa na 234 biračka mesta u Srbiji

Na 234 biračka mesta širom Srbije ponavlja se glasanje. Pravo glasa ima 203.012 birača.
Ponovo se glasa na pojedinim biračkim mestima u beogradskim opštinama Vračar, Zemun, Novi Beograd, Obrenovac, Rakovica, Čukarica.

Glasa se i u Subotici, Novom Sadu, Bačkoj Topoli, Zrenjaninu, Sečnju, Alibunaru, Beloj Crkvi, Vršcu, Požarevcu, Beočinu, Inđiji, Loznici, Šapcu, Ljuboviji, Valjevu, Paraćinu...
Kako je ranije saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << RIK, štampaće se ukupno 204.027 glasačkih lističa za 203.012 birača, što je konačan broj uz obaveznu rezervu od 0,5 odsto.
U AP Vojvodini glasaće se ponovo na 23 biračka mesta.
Crta i Cesid su saopštili juče da se nisu stekli uslovi da posamatraju ponovljene izbore, između ostalog, i zbog trenutne epidemiološke situacije. 
Evropska komisija je saopštila da je uredno sprovođenje ponovljenih izbora na 234 izborna mesta 1. jula važno pitanje za ocenu zrelosti demokratskog sistema u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBIJA GLASA, DRUGI PUT Na 234 biračka mesta u zemlji danas se ponavljaju IZBORI. Da li je ovo DRUGA ŠANSA za stranke oko cenzusa?

Izvor: Blic, 01.Jul.2020

Od jutros od sedam sati birališta u Srbiji ponovo su otvorena, ali na njih ne izlaze svi građani sa pravom glasa, već samo oni u opštinama i gradovima gde se na pojedinim biračkim mestima izbori ponavljaju. Takvih je 234.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.