DS: Zrenjanin jedan od najzaduženijih gradova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2016, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Zrenjanin jedan od najzaduženijih gradova

Zrenjaninske demokrate ocenile su danas da Zrenjanin izbore dočekuje kao jedan od najzaduženijih gradova u državi.

Portparolka zrenjaninske Demokratske stranke (DS) Alisa Kockar kazala je na konferenciji za novinare da je Zrenjanin "grad siromašnih građana uplašenih za egzistenciju".

"Srpska napredna stranka je za četiri godine uspela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jedino da promeni tri gradonačelnika i dva predsednika Skupštine. Svi ostali rezultati mogli bi se sažeti u rečenicu 'nikada se nije ovako loše živelo'. Do pre četiri godine se u Zrenjaninu živelo bolje. To znaju i u Srpskoj naprednoj stranci jer za sve ove godine na vlasti nisu uputili nijednu celovitu kritiku Demokratskoj stranci i njenim koalicionim partnerima za upravljanje gradom do 2012. godine", rekla je Kockar.

Ona je dodala da se na konferencijama za novinare SNS isključivo kritikuje rad Pokrajinske vlade i poručila da ta vlada i njen predsednik Bojan Pajtić ne žive u Zrenjaninu i ne upravljaju gradom.

"Vi ste ti koji vlast u gradu držite u svojim rukama", poručila je gradskim čelnicima portparolka DS.

Prema njenim rečima, SNS je na velika vrata uvela političke transfere, kao u fudbalu.

"Cena je poznata, kao i pozicija na kojoj će kupljeni poliičari da igraju, ali i minutaža utakmice. Posebna premija se isplaćuje za igranje protiv bivšeg kluba, a ta igra je toliko razvijena da bi nam i Mesi pozavideo", dodala je Kockar.

Ona je podsetila da je aktuelni potpredsednik SNS Goran Knežević bio gradonačelnik Zrenjanina ispred DS.

"Zašto je sada, kad je član Srpske napredne stranke i njen potpredsednik, potpuno neuspešan kad je Zrenjanin u pitanju? Zašto sada ne dovodi investitore? Zašto sada nije čovek sa vizijom? Očigledno da on i SNS kao stranka koja stoji iza njega ne umeju da služe Zrenjaninu i da rade za Zrenjanin", kazala je ona.

Kockar je istakla i da je današnji zamenik gradonačelnika Zrenjanina i član SNS Saša Santovac do nedavno, kao član radikala, kritikovao Kneževića.

"Kako mu sad ne smetaju nerad i nesposobnost? Zašto gospodin Santovac sada ćuti i ne kaže koliko nas sve to košta?", upitala je Alisa Kockar.

Ona je poručila i da zrenjaninske demokrate žele javno sučeljavanja argumenata sa Kneževićem, Santovcem i drugim predstavnicima SNS o, kako je navela, svim neispunjenim obećanjima, neradu i nesposobnosti koje su pokazali u prethodne četiri godine.

"Suština je sledeća - Zrenjaninci će na izborima imati dve opcije. Demokratsku stranku, koja je dobro upravljala gradom, i ovakvu Srpsku naprednu stranku koja ništa nije pružila gradu, sem praznih obećanja, siromaštva i dugova", poručila je portparolka zrenjaninske DS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.