Izvor: B92, 12.Nov.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Čeka se odluka istražnih organa

Zrenjanin -- Kadrovska pitanja u zrenjaninskoj upravi neće biti razmatrana dok istražni organi ne donesu odluke u slučaju pritvorenih gradskih čelnika, kažu u DS-u.

To je izjavio potpredsednik Opštinskog odbora DS-a u Zrenjaninu Predrag Grgić. Zrenjanin je od 1. oktobra ostao bez pritvorenog gradonačelnika Gorana Kneževića i načelnika za urbanizan Nikole Halasa, kojima se nešto kasnije u pritvoru Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu pridružio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i načelnik za finansije David Dimkić.

U pritvoru je i pokrajinski poslanik i predsednik Opštinskog odbora DS-a Bratislav Tomić, koji je osumnjicen za nameštanje opštinskih tendera, a cela grupa se tereti da je oštetila budžet grada za oko 3,5 miliona evra.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Martom nedavno je ocenio da lokalna uprava otežano funkcioniše, ali da lokalni parlament donosi sve potrebne odluke, dok zamenik gradonačelnika Goran Kalić uverava da je sve kao i pre "izbijanja afere", što se vidi i po dolasku novih investitora.

Specifičnost Zrenjanina je i to što već pola godine Srednjobanatski okrug sa sedištem u tom gradu nema načelnika, kome je istekao mandat, ali i to što od početka ove godine nema ni okružnog javnog tužioca, razrešenog po hitnom postupku pod sumnjom da je primao mito, pa se postavlja pitanje kako radi gradska uprava bez čelnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.