Cane u borbi za pijaću vodu u Zrenjaninu: Ukoliko smo malodušni, bićemo malovodni

Izvor: Blic, 20.Mar.2014, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cane u borbi za pijaću vodu u Zrenjaninu: Ukoliko smo malodušni, bićemo malovodni

Članovi Udruženja "Naš grad, naša stvar" iz Zrenjanina pozvali su danas građane na protest sa zahtevom da se u tom gradu obezbedi pijaća voda, a podršku građanima dali su i pevač "Partibrejkersa" Zoran Kostić Cane i književnik i dramski pisac Uglješa Šajtinac. Ukoliko smo malodušni, bićemo malovodni - Zoran Kostić Cane

Protest će biti održan u centru grada, u subotu, 22. marta u 12 sati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Reč je o četvrtom protestu koje to udruženje organizuje, a kako su danas istakli, do sada je prikupiljeno oko 6.000 potpisa građana za peticiju za zahtevom da što pre dobiju zdravu pijaću vodu, koja će biti prosleđeni republičkom parlamentu i Vladi Srbije.

Podršku u tome dali su im i brojne javne ličnosti, glumci, muzičari, sportisti i pisci iz Zrenjanina.

Pre nekoliko dana snimljen je i video prilog, s namerom da ukaže na problem i pozove Zrenjanince da dođu na protest, a u kome su Kostić i Šajtinac građanima uputili niz poruka na temu pijaće vode koja je u tom gradu, zbog prekomerne količine arsena, zabranjena za piće od 2004. godine.

Njih dvojica su istakli značaj građanske aktivnosti jer, kako su naveli, ako se sami ne pobrinu, niko neće rešiti njihov problem.

- Kakvi smo ljudi, takva nam je i voda. Ako smo se zagadili, zagadićemo i nju. Voda je sloboda, najveće pravo čoveka na dostojanstven život. Zamisli da si žedan svakog trenutka, svakog minuta, sata i dana. Ukoliko smo malodušni, bićemo malovodni - poručio je Cane.

Uglješa Šajtinac je kazao da protest nije slučajno zakazan za 12 sati jer je, kako je naveo, Gari Kuper jednom pokazao da je tačno u podne vrlo važno.

- Gari Kuper je završio posao, mi još nismo. Neka vas voda vodi - poručio je u tom prilogu Šajtinac i poručio će građani nešto uraditi ili će i dalje sakupljati "plastičnjake" i vodu uzimati s eko česmi.

Ugovor o izgradnji fabrike vode s nemačkom firmom Vasertehnik potpisan je aprila 2012. godine, a skupštinskom odlukom prošle godine zamrznut je posao izgradnje s namerom da se ispita zakonitost tendera, pa je i realizacija projekta dovedena u pitanje.

Direktor Vodovoda i kanalizacije Goran Tajdić izrazio je očekivanje da će do kraja meseca skupština grada i nadležni organi izaći s konačnim predlogom kako da se reši problem pijaće vode u tom gradu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Cane u borbi za pijaću vodu u Zrenjaninu

Izvor: Ekologija.rs, 21.Mar.2014, 08:57

Članovi Udruženja "Naš grad, naša stvar" iz Zrenjanina pozvali su danas građane na protest sa zahtevom da se u tom gradu obezbedi pijaća voda, a podršku građanima dali su i pevač "Partibrejkersa" Zoran Kostić Cane i književnik i dramski pisac..

Nastavak na Ekologija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.