Bolje i jeftinije grejanje

Izvor: S media, 10.Maj.2010, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolje i jeftinije grejanje

Investicionim ulaganjem od oko 400 miliona dinara, od iduće sezone, u Zrenjaninu će biti bolje i jeftinije daljinsko grejanje, koje je sada medju najskupljim u Srbiji, izjavio je direktor novoosnovanog Javnog komunalnog preuzeća „Gradska toplana“ u tom gradu Vladimir Tešić.

Tešić je najavio završetak kotlarnice sa dva vrelovodna kotla, ukupne snage 70 megavata, na prvoj konferenciji za štampu, posle odluke sednice Skupštine grada, kojom je dosadašnje Društveno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << preuzeće „Grejanje“ prestalo da postoji i delatnost grejanja prepustilo komunalnom preduzeću.

Ta investicija finansirana je sa 2,3 miliona evra iz kredita nemačkog Investicionog fonda, preko Ministarstva energetike. Iz gradskog budžeta izdvojeno je150 miliona dinara a 20 miliona će za investicije biti usmereno iz „Toplane“.

Inače, posle prilagodjavanja zakonu i statusnih promena, u „Gradskoj toplani“ ostalo je zaposleno svih 119 radnika.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.