Biciklom od Zrenjanina do Temišvara

Izvor: Press, 19.Maj.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biciklom od Zrenjanina do Temišvara

Rukovodstvo grada Zrenjanina planira da uz kanal Begej do granice sa Rumunijom, izgradi bicklisticku stazu i tako se spoji sa Temišvarom, koji je do Srpskog Itebeja već napravio takvu saobraćajnicu.
        Rumunska strana je u prethodnom pozivu Programa prekogranične saradnje izgradila deo staze, dug 37 kilometara od Temišvara do >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << granice, kaže predstavnik Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj "Banat" Branislav Milosav, objavljeno je na sajtu grada.  Naveo je i da je Zrenjanin kroz isti projekat, uradio Studiju izvodljivosti, a da u narednom pozivu prekogranične saradnje Zrenjaninci treba da obezbede sredstva za izgradnju dela staze od Kleka do granice. Milosav je podsetio i da je završen deo staze od Zrenjanina do Kleka dodavši da će, kada sve bude urađeno, uz instalaciju odgovarajućeg graničnog prelaza, biciklisti moći da direktno voze od Zrenjanina do Temišvara.Iz Programa prekogranične saradnje Rumunija - Srbija, dodaje je, obezbeđeno je oko dva miliona evra za izgradnju staze u Rumuniji i izradu Studije izvodljivosti za srpski deo staze. Prema njegovim rečima, za kompletan završetak projekta, kako je  procenjeno, potrebno je oko 2,24 miliona evra. U organizaciji Grada Zrenjanina i Centra "Banat", u petak je promovisana buduća biciklistička staza od Zrenjanina do Temišvara. Najavljene su i aktivnosti u okviru druge faze realizacije tog značajnog projekta, a potencijale staze predstavila je kolone od pedestak biciklista među, kojima je bio i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
"Svako povezivanje sa susedima iz Rumunije nama je veoma značajno, a ovo je izuzetno dobar projekat na kome Grad neće stati", rekao je Janjić. Duž 37 kilometara izgrađene staze od Temišvara do državne granice, kod Srpskog Itebeja, biciklisti imaju uslove za vožnju kao na bilo kojoj sličnoj evropskoj trasi.  Staza je širine dva metra, sa tri sloja podloge, na visini između 2,5 i 4,5 metra od rečnog toka Begeja, a duž nje postavljeno je i više tipskih odmorišta. 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.