Bez nastave u mnogim opštinama

Izvor: NaDlanu.com, 06.Feb.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez nastave u mnogim opštinama

Osnovne i srednje škole u šest gradova Pomoravskog okruga neće raditi od ponedeljka do petka zbog snežnih padavina i niskih temperatura.

Odluku o tome su doneli Štabovi za vanredne situacije u Jagodini, Paraćinu, Ćupriji, Svilajncu, Despotovcu i Rekovcu, po preporuci Ministarstva prosvete i nauke. Slično je i u drugim gradovima Srbije.U Rekovcu je uvedena vanredna situacija, rečeno je agenciji Beta u tim štabovima.Vrtići će raditi, osim predškolskih grupa koje su smeštene >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << u osnovnim školama.Nastava u osnovnim školama u Zrenjaninu biće obustavljena od 6. do 10. februara zbog najave pogoršanja vremenskih uslova, novih snežnih padavina i dodatnog pada temperature.Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika u tom gradu, u školama će biti organizovana dežurstva, kao i produženi boravak te će sva deca koja i inače pohadjaju tu vrstu nastave moći da dolaze u školu.Slično je i u Kruševcu, gde su Gradsko veće i Štab za vanredne situacije u Kruševcu zaključili da nema potrebe za proglašavanjem vanredne situacije u tom gradu, ali da će, po preporuci Ministarstva prosvete i nauke, škole naredne nedelje biti zatvorene.Na sastanku je zaključeno i da će predškolska ustanova "Nata Veljković" nastaviti da radi, te da će se pratiti kolika je dolaznost dece i u zavisnosti od toga odlučiti da li će raditi svi vrtići ili će biti organizovana dežurstva tamo gde dolazi veći broj dece.JAGODINA, 5. februara 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.