AFERA PANCIR: Mile nije kriv!

Izvor: Press, 18.Jun.2010, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AFERA PANCIR: Mile nije kriv!

Sud u Zrenjaninu oslobodio Mileta Dragića optužbe da je pokušao Vojsci da proda zaštitne mreže za 6,7 miliona evra, po ceni znatno višoj od tržišne Mile Dragić, jedan od glavnih aktera afere „Pancir", oslobođen je juče pred Osnovnim sudom u Zrenjaninu optužbe da je pokušao da proda Vojsci maskirne mreže po većoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ceni od tržišne. Dragić je oslobođen optužbe za sklapanje ugovora vrednog 6,7 miliona evra, što je samo mali deo ukupne sume od 176 miliona evra, koliko je „teška" kompletna afera pancir.Afera je otkrivena 2005. godine posle optužbi tadašnjeg ministra finansija Mlađana Dinkića da firma za proizvodnju vojne opreme „Mile Dragić" i Vojska SCG sklapaju ugovor štetan po državu, koji je podrazumevao kupovinu 59.000 šlemova, 54.000 pancira i drugu zaštitnu opremu.
Oslobođen i za držanje oružja
Optužnica je podignuta pred beogradskim Okružnim sudom, i to protiv Dragića, zatim tadašnjeg ministra odbrane Prvoslava Davinića, njegovog pomoćnika Miluna Kokanovića i načelnika Odeljenja za razvoj i opremanje Generalštaba Jovice Vučkovića. Optužnica tereti Dragića da je pokušao da proda vojsci opremu po „naduvanim" cenama, a ostalu trojicu za zloupotrebu službenog položaja. Na zahtev Dragićevih advokata, suđenje je 2008. razdvojeno od postupka ostaloj trojici. Jedan deo Dragićevog predmeta prebačen je u Osnovni sud u Zrenjaninu, a po drugoj optužnici, koja se tiče većeg dela ugovora, njemu se sudi pred Privrednim sudom u Beogradu.
Mile Dragić je juče oslobođen i druge tačke „zrenjaninske" optužnice, koja ga je teretila da je u svojoj firmi neovlašćeno držao oružje - puške „famas" i „M70 A" i „pištolj CZ 85 B". Predsednica Sudskog veća Ljiljana Aćimović rekla je da nije dokazano da je Dragić počinio dela koja mu se stavljaju na teret.
Dragić: Dinkića na sud
Posle izricanja presude Dragić je rekao da je sud konačno saopštio da on nije kriv.
- Od početka sam tvrdio da je ovo politička i neistinita priča, a napokon sam to i dokazao. Protiv mene su napisane četiri lažne optužnice koje su rezultirale time da moja firma ne izvrši ugovorene izvozne poslove i na taj način je Srbija izgubila velike devizne prihode, a više hiljada radnika ostalo bez posla. Tražim od istražnih organa i tužilaštva da odgovorne za ovaj proces privedu licu pravde. Tu prvenstveno mislim na ministra Dinkića, koji je inicirao ovu aferu - kazao je Dragić.
Što se tiče procesa pred Privrednim sudom u Beogradu, Dragić je rekao da je Vojska tražila poništenje spornih ugovora, da je sud tu tužbu odbio, ali da je potom Viši privredni sud doneo presudu da je ugovor poništen.
- Mi smo uložili žalbu i još čekamo odluku Višeg suda da li se proces vraća na ponovno suđenje ili se presuda potvrđuje - objašnjava za Press Dragić.   

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Afera "Pancir": Mile nije kriv!

Izvor: S media, 19.Jun.2010, 14:19

Sud u Zrenjaninu oslobodio Mileta Dragića optužbe da je pokušao Vojsci da proda zaštitne mreže za 6,7 miliona evra, po ceni znatno višoj od tržišne. ..Mile Dragić, jedan od glavnih aktera afere „Pancir", oslobođen je juče pred Osnovnim sudom u Zrenjaninu optužbe da je pokušao da proda...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.