Zašto vam se stalno jedu slatkiši?

Izvor: Telegraf.rs, 17.Avg.2014, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto vam se stalno jedu slatkiši?

Nije baš normalno jesti 100 grama čokolade na dan. Osluškujte svoj organizam, jer nešto pokušava da vam kaže

Neprestano žudite za nekim namirnicama i smatrate da ste veliki ljubitelj istih, ali to ne mora biti baš tako. Ukoliko neprestano imate želju za nekim slatkim stvarima to može da ukaže na manjak određenih nutritijeta u telu.

Žudnja za slatkim može da znači nedostatak hroma, a stalna želja za čokoladom signal je za manjka magnezijuma. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

Foto: glimpse.org

Magnezijuma je važan za zdravlje i kosu, a hrom učestvuje u metabolizmu glukoze i pojačava delovanje inzulina. Hrom takođe stabilizuje novo šećera kod dijabetičara.

Osim za slatko, postoje i oni koji žude za mesom ili sirom. U slučaju da vam treba još kalijuma, želećete sir, a ako vam manjka cinka i gvožđa organizam će od vas tražiti meso.

(Telegraf.rs/PortalOko)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Zasto-vam-se-stalno-jedu-slatkisi

Izvor: medio.rs, 17.Avg.2014

Nije baš normalno jesti 100 grama čokolade na dan. Osluškujte svoj organizam, jer nešto pokušava da vam kaže...Neprestano žudite za nekim namirnicama i smatrate da ste veliki ljubitelj istih, ali to ne mora biti baš tako. Ukoliko neprestano imate želju za nekim slatkim stvarima to može da...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.