Zašto Kejt Midlton, za razliku od Dajane, niko ne zove princezom?

Izvor: B92, 12.Avg.2017, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto Kejt Midlton, za razliku od Dajane, niko ne zove princezom?

Bez obzira na udaju za britanskog princa Vilijama, Kejt Midlton i dalje nosi tituku vojvotkinje od Kembridža. Zašto se Kejt, za razliku od pokojne Dajane, nikada ne naziva princezom?

Odgovor se krije u činjenici da pripadnici britanske kraljevske porodice imaju nekoliko titula, od kojih biraju onu najveću.

U slučaju Kejt Midlton, njena zvanična titula je Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Ketrin, vojvotkinja od Kembridža, grofica od Straterna i baronica od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kerikferdžusa.

Dok je Dajana bila rođena u porodici britanskog plemstva, to nije bio slučaj sa Kejt, pa se ova mlada dama opredelila za titulu vojvotkinje.

Britanska princeza svakako ulaže veliki trud u održanje Dajaninog nasleđa, pretežno dobrotvornim radom s ljudima obolelih od mentalnih bolesti. Štaviše, Kejt, Vilijam i Hari su osnivači kampanje "Heads Together", koja za cilj ima uklanjanje stigme sa ljudi sa mentalnim bolestima.

Princeza osim toga ukazuje poštovanje Dajani brojnim odevnim kombinacijama koje su nastale po uzoru na Dajanin stil.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zašto Kejt Midlton niko ne zove princezom?

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2017

Bez obzira na udaju za britanskog princa Vilijama, Kejt Midlton i dalje nosi tituku vojvotkinje od Kembridža. Zašto se Kejt, za razliku od pokojne Dajane, nikada ne naziva princezom?..Odgovor se krije u činjenici da pripadnici britanske kraljevske porodice imaju nekoliko titula, od kojih biraju onu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.