Za hidžab sam se odlučila kad sam upoznala dve Srpkinje koje su prihvatile islam VIDEO

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 19:11

"Za hidžab sam se odlučila kad sam upoznala dve Srpkinje koje su prihvatile islam" VIDEO

Ona je nutricionistkinja, preduzetnica i fitnes instruktorka iz Novog Pazara. Upoznali smo je na Tiktoku i Instagramu kao ženu koja deli fitnes, biznis i prehrambene savete iz ugla islama kao načina života.

Jedina u svojoj porodici nosi nikab, tkaninu kojom žene islamske veroispovesti prekrivaju lice. Njeno ime je Zilha Trtovac Smakić, ona je u emisiji 150 minuta otkrila kako izgledaju njene pripreme za post, kako trenira, ali i šta najviše voli da kuva.

S obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na to da se oglašava na društvenim mrežama, izložena je i komentarima, pa je otkrila i kako se nosi sa time.

"Na prvom mestu, zaslužan je moj brat, on je odavno u internet vodama, pa je s obzirom na to da mene poznaje, smatrao kako su društvene mreže pravo mesto da sve prezentujem na što bolji način i razbijem predrasude", započela je izlaganje Zilha Snakić.

Kako kaže, islam je način života i kroz veru je dostavljeno rešenje za svaki problem.

"Imamo definisane stvari za svaku situaciju. U mojoj kući se poštovao post mesec ramazana. Hidžab sam počela da nosim kao apsolvent, bila sam svesna te obaveze nošenja. Žene nekad nisu spremne da se odluče zbog pritiska sa strane, šta će ko da kaže, da li će moći da se ostvare u poslovnom smislu. Najveći razlog zašto sam to počela jeste kada sam u Beogradu u džamiji upoznala dve devojke koje su Srpkinje, ali su prihvatile islam", rekla je ona.

Suština hidžaba je pokrivanje ženske lepote, a šta je Zilha Smakić još govorila pogledajte u prilogu ispod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KAKO JE ŽIVETI U SRBIJI POD NIKABOM Zilha iz Pazara pokrivena je od glave do pete, ali VODI TRI BIZNISA, a čak je fitnes instruktorka!

Izvor: Blic, 20.Feb.2024, 13:33

Zilha Trtovac Smakić, je kao i sve druge žene, samo što je kao studentkinja odlučila da nosi nikab. Tkanina kojom žene islamske veroispovesti često pokrivaju svoje lice nije je, kako su mnogi mislili, sprečila na putu ka uspehu. Ona danas, iako pokrivena od glave do pete, vodi tri svoja biznisa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.